Zöldségek
A zöldségfélék táplálkozási jelentősége a vitaminok, ásványi sók, különféle szerves savak, továbbá az íz- és zamatanyagok szolgáltatásában van. A tápanyagokon és védőanyagokon kívül kedvezően hatnak az emésztési folyamatokra, és elősegítik az elfogyasztott egyéb élelmiszerek jobb kihasználását. Szinte végtelen felhasználási módja van a különféle zöldségeknek: nyersen, főzve, sütve, párolva, salátának, turmixba, levesbe, süteménybe, stb. Megfelelő körülmények között a zöldségfélék hosszabb, rövidebb ideig eltárolhatóak. Amennyiben van lehetőség megfelelően eltárolni ,érdemes ezekből nagyobb mennyiséget is beszerezni.
Általában az aktuális idénynövényeket találod meg, nincs más dolgod csak kosárba rakni amelyikből szeretnél!
I. osztályú.
Magyar termelőtől, a Jászságból.
A vöröshagymánál enyhébb, édesebb. Kifejezetten salátának való hagymafajta.
I. osztályú, barna csiperkegomba.
0,5 kilós kiszerelésben.
Ha egy kis üde, friss vitaminbombára vágysz! Turbózd fel szendvicsedet, vagy készítsd ecetes lében, vagy vitaminsalátának!
Magyar termelőtől!
3db fej őszi fokhagyma, Makóról.
Ha nincs szükséged nagy mennyiségre!
I. osztályú, magyar fehér csiperkegomba.
0,5 kilós kiszerelésben.
I. osztályú, közepes méretű.
0,5 kg-os kiszerelésben.
I. osztályú, közepes méretű, őszi fokhagyma.
Magyar termelőtől, Makóról.
Fél kilós kiszerelésben.
I. osztályú, szár nélküli. Közepes méretű.
Magyar termelőtől.
Fél kilós kiszerelésben.
I. osztályú, szár nélküli.
Magyar termelőtől.
Fél kilós kiszerelésben.